ଅନେକ ଲୋକଙ୍କର ବଦଭ୍ୟାସ ଯେ ସେମାନେ ଖାଇବା ପରେ ଥଣ୍ଡା ଜଳ ପିଇଥାଆନ୍ତି । ଏପରି କରିବା ଅନୁଚିତ, କାରଣ ଆପଣଙ୍କୁ ଜଣେ ହୃଦ୍ରୋଗୀ କରିବାର ଆଶଙ୍କା ରହିଛି ।
Sambad is now on WhatsApp
Join and get latest news updates delivered to you via WhatsApp
ଆମ ଶରୀରର ସାଧାରଣ ତାପମାତ୍ରା ହେଉଛି ୩୭ ଡିଗ୍ରୀ ସେଲିସିୟସ୍ । ଏଥିପାଇଁ ଆମେ ୨୦ ରୁ ୨୨ ଡିଗ୍ରୀ ସେଲସିୟସ ତାପମାତ୍ରାର ପାଣି ପିଇବା ଉଚିତ । ମନେ ରଖନ୍ତୁ ଖାଦ୍ୟ ଗ୍ରହଣ ପରେ ପରେ ଯଦି ଥଣ୍ଡା ପାଣି ପିଇବେ, ତେବେ କୋଷ୍ଠ କାଠିନ୍ୟତାର ଶିକାର ହୋଇପାରନ୍ତି । କାରଣ ଖାଦ୍ୟ ଠିକ୍ ଭାବେ ହଜମ ହୁଏନି । ଖାଲି ସେତିକି ନୁହେଁ ଖାଇବାର ପରେ ଥଣ୍ଡା ଜଳ ପିଇଲେ ଶରୀରର ରୋଜପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ହୋଇଥାଏ ବୋଲି କୁହାଯାଏ ।
ନିକଟରେ କରାଯାଇଥିବା ଏକ ଗବେଷଣାରେ କୁହାଯାଇଛିଯେ ଖାଦ୍ୟ ଗ୍ରହଣ ପରେ ଥଣ୍ଡା ଜଳ ପିଇଲେ ପାଚନ କ୍ରିୟା ଶିଥିଳ ହୋଇଯାଏ ଏବଂ ପେଟରେ ଥିବା ଅମ୍ଳ ସଂପର୍କରେ ଆସି ଏହି ଥଣ୍ଡା ଜଳ ଶରୀର ମୋଟାପାର କାରଣ ହୋଇଥାଏ ।