କର୍କଟ ରୋଗ ସହ ଏହି ସବୁ ଶାରୀରିକ ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରିଥାଏ ପିଜୁଳି
ଖରାଦିନ ହେଉ ବା ଶୀତଦିନ ପିଜୁଳି ସବୁ ଋତୁରେ ସହଜରେ ମିଳି ଯାଇଥାଏ । ଏହାର ସେବନ କରିବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରର ଅନେକ ବଡ଼ ବଡ଼ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଥାଏ । ପିଜୁଳି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହେବା ସହ ମୋଟାପଣ ଏବଂ ମଧୁମେହ ଭଳି ସମସ୍ୟା ମଧ୍ୟ ଦୂର ହୋଇଥାଏ । ଆଜି ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ପିଜୁଳିରୁ ଶରୀରକୁ ମିଳୁଥିବା ଫାଇଦା ବିଷୟରେ
Sambad is now on WhatsApp
Join and get latest news updates delivered to you via WhatsApp
୧. ଅଧିକ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଟିଭି, କମ୍ପ୍ୟୁଟର ଏବଂ ମୋବାଇଲ ଫୋନର ବ୍ୟବହାର କରିବା ଦ୍ୱାରା ଦୃଷ୍ଟିଶକ୍ତି ଦୁର୍ବଳ ହେବାକୁ ଲାଗିଥାଏ । ସେଥିପାଇଁ ପ୍ରତିଦିନର ଖାଦ୍ୟରେ ପିଜୁଳିକୁ ସାମିଲ କରନ୍ତୁ । ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ ସି ରହିଥାଏ, ଯାହା ଦୃଷ୍ଟିଶକ୍ତିକୁ ବଢ଼ାଇବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।
୨. ପିଜୁଳି ଭଳି ତା’ର ପତ୍ର ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ । ପିଜୁଳି ପତ୍ରକୁ ପାଣିରେ ଫୁଟାଇବା ସହ ଥଣ୍ଡା ହେବା ପରେ ତାହାକୁ କେଶରେ ଭଲ ଭାବରେ ମାଲିସ କରନ୍ତୁ । କିଛି ସମୟ ରଖି ଧୋଇ ନିଅନ୍ତୁ । ଏହା ଦ୍ୱାରା କେଶ ମଜବୁତ ସହ ଘନ ହେବ ।
୩. ପିଜୁଳିରେ ଥିବା ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଲାଇକୋପିନ୍ ଏବଂ ଭିଟାମିନ ସି କର୍କଟ ରୋଗ ସୃଷ୍ଟିକାରୀ ଭାଇରସ ସହ ଲଢ଼ିଥାଏ । ପିଜୁଳି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପ୍ରୋଷ୍ଟେଟ କର୍କଟ ରୋଗ ଏବଂ ସ୍ତନ କର୍କଟ ରୋଗ ହେବା ଆଶଙ୍କା କମ ହୋଇ ଯାଇଥାଏ ।
୪. ପିଜୁଳିରେ ଫାଇବରର ପରିମାଣ ଅଧିକମାତ୍ରାରେ ରହିଥାଏ । ଯାହା ପେଟ ସମ୍ବନ୍ଧିତ ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରିବା ସହ ପାଚନକ୍ରିୟାକୁ ସୁସ୍ଥ କରିଥାଏ ।