ଖାଦ୍ୟକୁ ଅଧିକ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ କରିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି ତ , ଏହି ଛୋଟ କଥାପ୍ରତି ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତୁ 

0

ଖାଦ୍ୟକୁ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ କରିବାପାଇଁ ଆମେ ନାନା ପ୍ରକାରରର ଯତ୍ନ କରିଥାଉ ହେଲେ ଅସଲ କଥାଟି ଭୁଲିଯାଉ।  ଖାଦ୍ୟକୁ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ କରିବା ସହିତ ଏହାର ଗୁଣବତ୍ତା ରକ୍ଷା କରିବା ଲାଗି ରାନ୍ଧିବାବେଳେ କେଉଁ ସମୟରେ ଲୁଣ ପକାଇବା ଆବଶ୍ୟକ, ତାହା ଜାଣିବା ଉଚିତ । ଏକଥା  ମନେ ରଖିବା  ଉଚିତ ଯେ  ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ସମୟରେ ଲୁଣ ନ ପକାଇଲେ  ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟର  ସ୍ୱାଦ ବଦଳି ଯାଇଥାଏ ।

ପିଆଜକୁ ତେଲରେ ଭାଜିବା ଆରମ୍ଭରେ ନୁହେଁ ବରଂ ଶେଷ ସମୟରେ ସେଥିରେ ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ । ପାସ୍ତା ବା ମାଗି ଆଦି ରନ୍ଧନ ବେଳେ ପାଣି ଫୁଟିବା ସମୟରେ ହିଁ ସେଥିରେ ଲୁଣ ପକାଇବା ଉଚିତ ।  ଏପରି କରିବା ଦ୍ୱାରା  ସେଥିରେ ଲୁଣର ମାତ୍ରା କମ୍‌ ହେବା ସହିତ ତାହା  ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ  ହୋଇଥାଏ । ବିନ୍‌ସ ପ୍ରସ୍ତୁତିରେ ଅଧିକ ସମୟ ଲାଗିଥାଏ । ଏଣୁ ସେଥିରେ  ରନ୍ଧନ ପୂର୍ବରୁ  ଲୁଣ ମିଶାଇ ଦେବା ଠିକ୍‌ ।

ଡାଲି ବଘାରିବା ପୂର୍ବରୁ ସେଥିରେ ଲୁଣ ମିଶାଇଲେ ତାହା ଅଧିକ ସ୍ୱାଦଯୁକ୍ତ ହୋଇଥାଏ ।  ଅପରପକ୍ଷରେ ଆଳୁ ସିଝାଇବା ସମୟରେ ହିଁ ସେଥିରେ ଲୁଣ ପକାଇବା ଭଲ। ଏହା ସହଜରେ ଏବଂ ଶୀଘ୍ର ସିଝିଯାଏ। ଯଦି ଏହି ସିଝା ଆଳୁ କୌଣସି ତରକାରୀରେ ପ୍ରୟୋଗ କରାଯାଉଥାଏ , ତେବେ ସିଝାଇବା ଆଗରୁ ଲୁଣ ପଡ଼ି ନ ଥାଏ ତେବେ ତରକାରୀରେ ପଡ଼ିବାପରେ ତା’ଭିତରେ ସହଜରେ ଲୁଣ ପଶିପାରେ ନାହିଁ। ଫଳତଃ ତରକାରୀରେ ଆଳୁ ଅଲଣା ଲାଗିଥାଏ।

ସମ୍ବନ୍ଧିତ ଖବର

Leave A Reply

Your email address will not be published.