ଋତୁ ବଦଳିଲେ ସାଧାରଣତଃ ଥଣ୍ଡା-ସର୍ଦ୍ଦି ବା ଆଣ୍ଠୁଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା ଆଦି ଆମକୁ ହୋଇଥାଏ । ସେଥିପାଇଁ ଆମକୁ ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପ୍ରତି ଧ୍ୟାନ ଦେବା ଦରକାର । ଆମେ ଯଦି ଆମ ଖାଦ୍ୟ ଧାରାରେ କିଛି ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆଣିବା ତେବେ ଅନେକ ଉପଶମ ମିଳିପାରିବ। ଏହି କ୍ରମରେ ଆମେ ଯଦି ଖଜୁରକୁ ସାମିଲ କରିବା, ତା’ହେଲେ ସବୁ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଯିବ ।
Sambad is now on WhatsApp
Join and get latest news updates delivered to you via WhatsApp
ଯେଉଁ ଲୋକମାନେ ଅଧିକ କ୍ଲାନ୍ତ ଅନୁଭବ କରିଥାଆନ୍ତି, କମ୍ କାମ କରି ଥକି ଯାଆନ୍ତି, ସେମାନଙ୍କୁ ଦୈନିକ ୩ଟି ଖଜୁର ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ।
ଖଜୁରକୁ ଆମର ନିୟମିତ ଖାଦ୍ୟରେ ସାମିଲ କଲେ ଆମର ବହୁତ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟଗତ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଯିବ । ଖଜୁରରେ ଆଇରନ, ମିନେରାଲ, କ୍ୟାଲିସିୟମ୍, ଏମିନୋ ଏସିଡ୍, ଫସଫରସ୍ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଥାଏ । ଫଳରେ ଏହା ନିୟମିତ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରକୁ ଅନେକ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ । ଖଜୁରରେ ଥିବା ଲବଣ ଅଂଶ ହାଡକୁ ଅଧିକ ଶକ୍ତ କରିଥାଏ । ଏଥିରେ ଥିବା କ୍ୟାଲିସିୟମ୍ ଏବଂ କପର ମଧ୍ୟ ହାଡ କୁ ଶକ୍ତ କରିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ । ସବୁବେଳେ ଖଜୁରି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରୋଗପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢିଥାଏ । ଏଥିରେ ଥିବା ଗ୍ଲୁକୋଜ ଏବଂ ଫ୍ରୁଟୋଜ ଶରୀରର ରୋଗପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢେଇବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।
ଖଜୁରରେ ଥିବା ପ୍ରୋଟିନ, ମିନେରାଲସ, ଭିଟାମିନ୍ ରୁ ଶରୀରକୁ ଶକ୍ତି ମିଳିଥାଏ । ଯେଉଁ ଲୋକମାନେ ଅଧିକ କ୍ଲାନ୍ତ ଅନୁଭବ କରିଥାଆନ୍ତି, କମ୍ କାମ କରି ଥକି ଯାଆନ୍ତି, ସେମାନଙ୍କୁ ଦୈନିକ ୩ଟି ଖଜୁର ଖାଇବା ଉଚିତ୍ । ପୁଣି ଖଜୁର ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ସଂକ୍ରମଣରୁ ରକ୍ଷା ମିଳିଥାଏ । ପ୍ରଦୂଷଣରୁ ହୋଇଥିବା ରୋଗ ମଧ୍ୟ ଖଜୁର ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଭଲ ହୋଇଯାଏ ।