ରୋଷେଇ ଘରେ ଥିବା ଏମିତି କିଛି ଜିନିଷକୁ ସଠିକ୍ ରୂପେ ବ୍ୟବହାର ନ କରିଲେ, ତାହା ଆପଣଙ୍କର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଗାଡି ଦେଇଥାଏ।
ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ସେହିସବୁ ଦ୍ରବ୍ୟ ସଂପର୍କରେ….
ଆଳୁ:- ଯଦି ଆଳୁରେ ଗଜା ହୋଇଥିବ,ତେବେ ତାକୁ ତରକାରୀରେ ପ୍ରୟୋଗ କରିବା ଅନୁଚିତ। କାରଣ ଗଜା ଆଳୁ ଖାଇଲେ ପେଟ ଖରାପ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଥାଏ।
ମହୁ:-ମହୁକୁ ଠିକ୍ ଭାବେ ଘୋଡାଇ ନ ରଖିଲେ ଖୋଲା ଜାଗାରେ ମିଳୁଥିବା ମହୁକୁ ଆଣି ପ୍ରୟୋଗ କରିଲେ, ତାହା ଆମ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇଥାଏ। ଏହାର ସେବନ ଫଳରେ ବାନ୍ତି ମାଡ଼େ। ଏପରିକି ମୁଣ୍ଡ ବି ବୁଲାଏ।
ଫଳର ମଞ୍ଜି:- ସେଓ,ଚେରି,ନାସପାତି,କମଳା ଆଦିର ମଞ୍ଜିରେ ହାଇଡ୍ରୋଜେନ୍ ସାଇନାଇଡର ମାତ୍ରା ଅଧିକ। ଏହାକୁ ପ୍ରୋସିୟିକ୍ ଏସିଡ୍ ମଧ୍ୟ କୁହାଯାଏ। କେବେ ବି ଏହି ମଞ୍ଜିର ସେବନ କରନ୍ତୁ ନାହିଁ। ଏହାକୁ ଖାଇଲେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟଗତ ସମସ୍ୟା ଉପୁଜିଥାଏ।
Sambad is now on WhatsApp
Join and get latest news updates delivered to you via WhatsApp
ଜାଇଫଳ:- ଘରେ ଜାଇଫଳର ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇଥାଏ। କେତେକ ଔଷଧ ପ୍ରସ୍ତୁତିରେ ମଧ୍ୟ ବି ଏହାର ପ୍ରୟୋଗ ହୋଇଥାଏ। କିନ୍ତୁ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଜାଇଫଳର ସେବନ କରିଲେ ହୃଦ୍ଘାତ, ସ୍ନାୟୁଗତ ଦୁର୍ବଳତା ଆଦି ଶାରୀରିକ ସମସ୍ୟା ଦେଖା ଦେଇଥାଏ।