ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନରେ ଅଦା ଏକ ନିତ୍ୟବ୍ୟବହାର୍ଯ୍ୟ ସାମଗ୍ରୀ। ଅଦାର ମୁଖ୍ୟତଃ ତରିତରକାରୀ ପ୍ରସ୍ତୁତି ବେଳେ ବ୍ୟବହାର ହୋଇଥାଏ। ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ବୃଦ୍ଧି କରିଥାଏ ଅଦା। ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଏହାର ଔଷଧୀୟ ଗୁଣ ମଧ୍ୟ ରହିଛି । ତୁଳସୀ ଓ ଅଦାର କାଢା ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଥଣ୍ଡା ଭଲ ହୋଇଥାଏ ।
Sambad is now on WhatsApp
Join and get latest news updates delivered to you via WhatsApp
ଅଦାରେ ୮୧% ଜଳ ଥାଏ ଓ ୧୩% କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍ ଥାଏ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଅଦାରେ ଆଇରନ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ଆୟୋଡିନ୍ ଓ କ୍ଲୋରିନ୍ ଆଦି ଥାଏ । ଅଦା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କ୍ୟାନସର, ଏସିଡିଡି ଆଦି ଭଲ ହୋଇଥାଏ । ଏହା ଚର୍ବି କମାଇବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଖାଦ୍ୟ ଗ୍ରହଣ କରିବାର ୧୦ ମିନିଟ୍ ପରେ ଏକ ଚାମଚ ଅଦା ଜୁସ୍ ସେବନ କରିବା ଦ୍ୱାରା ଏସିଡିଟି ସମସ୍ୟା ହୋଇ ନ ଥାଏ । ଏହା ଏସିଡିଟିର ମାତ୍ରା ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ । ଖାଦ୍ୟକୁ ଭଲ ଭାବେରେ ପାଚନ କରାଇଥାଏ । ସବୁବେଳେ ଅଦା ଜୁସ୍ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଥାଏ । କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ରୋଗରୁ ମଧ୍ୟ ରକ୍ଷା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଚର୍ବି କମ୍ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ଅଦା। ଅଧିକାଂଶ ଲୋକ ସ୍ୱାଦ ପାଇଁ ଅଦାର ପ୍ରୟୋଗ କରିଥାଆନ୍ତି । କିନ୍ତୁ ଏହାର ଅନେକ ଔଷଧୀୟ ଗୁଣ ଅନେକ ଲାଭ ପହଞ୍ଚାଇଥାଏ।