publive-image

Advertisment

ଅନେକ ପନିପରିବା ଏମିତି ଥାଏ ଯାହା ଶରୀର ପାଇଁ ଖୁବ୍‌ ଉପକାରୀ ହୋଇଥାଏ, କିନ୍ତୁ ଲୋକେ ଜାଣି ନ ଥାନ୍ତି। ଏମିତି ହିଁ ଏକ ପରିବା ହେଉଛି କାଙ୍କଡ଼। ଏହାକୁ ଦୈନିକ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରକୁ ଶକ୍ତି ପହଞ୍ଚିଥାଏ। ଏଥିରେ ମାଂସ ଅପେକ୍ଷା ୫୦ ଗୁଣ ଅଧିକ ଶକ୍ତି ଓ ପ୍ରୋଟିନ୍‌ ମିଳିଥାଏ ବୋଲି ମଧ୍ୟ କୁହାଯାଏ।

publive-image

publive-image

ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ବ୍ଲଡ୍‌ ସୁଗାର୍‌ ଲେବଲ୍‌ କମ୍‌ ହୋଇଥାଏ।

publive-image

କ୍ୟାନ୍‌ସର୍‌ ହେବାର ଆଶଙ୍କା କମିଥାଏ।

publive-image

ଆଣ୍ଟି-ଏଜିଙ୍ଗ୍‌ ବା ତ୍ୱଚାର ଲାବଣ୍ୟ ଅତୁଟ ରଖିବା ସହ ଲୋଚାକୋଚା କରାଇ ଦେଇ ନ ଥାଏ।

publive-image

ଆଖିର ଜ୍ୟୋତି ବଢ଼ାଇଥାଏ।

publive-image

ଫାଇବର୍‌ ଓ ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ୍‌ ଥିବା ଯୋଗୁଁ ହଜମକ୍ରିୟା ପାଇଁ ବହୁତ ଫାଇଦା ମିଳିଥାଏ।

publive-image

ଏହା ଶରୀରକୁ ସଫା ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ।

publive-image

ଏଥିରେ ଥିବା ମୋମୋର୍‌ଡିସିନ୍‌ ତତ୍ତ୍ୱ ଓଜନ ଓ ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ।

publive-image

କାଙ୍କଡ଼ରେ ଥିବା ଲ୍ୟୁଟେନ୍‌; କ୍ୟାନ୍‌ସର୍‌ ଭଳି ରୋଗକୁ ମଧ୍ୟ ଭଲ କରିଥାଏ।