ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: କଦଳୀ ହେଉଛି ଏମିତି ଏକ ଫଳ ଯାହା ପ୍ରତି ଋତୁରେ ମିଳିଥାଏ | ଫାଇବର, ଭିଟାମିନ୍, ମିନେରାଲସ ଭରପୁର ଥିବା କଦଳୀରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ | କଦଳୀରେ, ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ, ଫାଇବର ଏବଂ ଆଇରନ୍ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଥାଏ, ଯାହା କିଡନୀ, ହୃତପିଣ୍ଡ ଏବଂ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ | ଏଭଳି ପରିସ୍ଥିତିରେ କିଛି ଲୋକ ନିୟମିତ ଭାବରେ କଦଳୀ ଖାଇଥା’ନ୍ତି। ଅବଶ୍ୟ, ପାଚିଲା କଦଳୀ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସତେଜ ରହେ ନାହିଁ ଏବଂ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ କିମ୍ବା ଗରମ ତାପମାତ୍ରାରେ କଦଳୀ ଅତି ଶୀଘ୍ର ପଚିବାକୁ ଲାଗିଥାଏ | ଏଭଳି ପରିସ୍ଥିତିରେ କଦଳୀକୁ କିଭଳି ସତେଜ ରଖିହେବ, ସେନେଇ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କିଛି ଉପାୟ କହିବୁ | ଆଜି କିଛି ଏଭଳି ଟିପ୍ସ ବିଷୟରେ କହିବାକୁ ଯାଉଛୁ, ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଆପଣ ଏକ ସପ୍ତାହ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କଦଳୀକୁ ସତେଜ ରଖିପାରିବେ |
Sambad is now on WhatsApp
Join and get latest news updates delivered to you via WhatsApp
ଫଏଲ୍ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ
କଦଳୀକୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସତେଜ ରଖିବା ପାଇଁ ଆପଣ ଫଏଲ୍ ପେପର ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ | ଏଥିପାଇଁ ଏକ ଫଏଲ୍ କାଗଜ ନିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ କଦଳୀ ଉପରେ ଗୁଡ଼ାଇ ରଖନ୍ତୁ | ଏହା ଦ୍ୱାରା କଦଳୀ ଶୀଘ୍ର ନଷ୍ଟ ହୁଏ ନାହିଁ |
ହ୍ୟାଙ୍ଗରରେ ଝୁଲାଇ ରଖନ୍ତୁ
କଦଳୀଗୁଡିକ ଶୀଘ୍ର ନଷ୍ଟ ନହେବା ପାଇଁ ଆପଣ ଏକ ହ୍ୟାଙ୍ଗର୍ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ | ଏଥିପାଇଁ କଦଳୀକୁ ହ୍ୟାଙ୍ଗରରେ ଟାଙ୍ଗନ୍ତୁ | ଏହା କଦଳୀକୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସତେଜ ରଖିବ | ସେହି ସମୟରେ, ଯଦି ଆପଣ ସେଗୁଡିକୁ ତଳେ ରଖନ୍ତି, ତେବେ ତାହା ଶୀଘ୍ର ନଷ୍ଟ ହୋଇଯିବ |
ଭିଟାମିନ୍ ସି ଟାବଲେଟ୍ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ
କଦଳୀକୁ ସତେଜ ରଖିବାରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି ଟାବଲେଟ୍ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ | ଏଥିପାଇଁ ଭିଟାମିନ୍ ସି ଟାବଲେଟକୁ ପାଣିରେ ଭିଜାଇ ରଖନ୍ତୁ ଏବଂ ତା’ପରେ କଦଳୀକୁ ସେହି ପାଣିରେ ଭିଜାନ୍ତୁ | ଏହା ଦ୍ୱାରା କଦଳୀ ଶୀଘ୍ର ନଷ୍ଟ ହେବ ନାହିଁ |