କଦଳୀ କଳା ନ ପଡ଼ି ନଷ୍ଟ ନହେବାର ଉପାୟ ଜାଣିଛନ୍ତି କି?

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: କଦଳୀ ହେଉଛି ଏମିତି ଏକ ଫଳ ଯାହା ପ୍ରତି ଋତୁରେ ମିଳିଥାଏ | ଫାଇବର, ଭିଟାମିନ୍, ମିନେରାଲସ ଭରପୁର ଥିବା କଦଳୀରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ | କଦଳୀରେ, ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ, ଫାଇବର ଏବଂ ଆଇରନ୍ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଥାଏ, ଯାହା କିଡନୀ, ହୃତପିଣ୍ଡ ଏବଂ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ | ଏଭଳି ପରିସ୍ଥିତିରେ କିଛି ଲୋକ ନିୟମିତ ଭାବରେ କଦଳୀ ଖାଇଥା’ନ୍ତି। ଅବଶ୍ୟ, ପାଚିଲା କଦଳୀ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସତେଜ ରହେ ନାହିଁ ଏବଂ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ କିମ୍ବା ଗରମ ତାପମାତ୍ରାରେ କଦଳୀ ଅତି ଶୀଘ୍ର ପଚିବାକୁ ଲାଗିଥାଏ | ଏଭଳି ପରିସ୍ଥିତିରେ କଦଳୀକୁ କିଭଳି ସତେଜ ରଖିହେବ, ସେନେଇ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କିଛି ଉପାୟ କହିବୁ | ଆଜି କିଛି ଏଭଳି ଟିପ୍ସ ବିଷୟରେ କହିବାକୁ ଯାଉଛୁ, ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଆପଣ ଏକ ସପ୍ତାହ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କଦଳୀକୁ ସତେଜ ରଖିପାରିବେ |

ଫଏଲ୍ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ
କଦଳୀକୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସତେଜ ରଖିବା ପାଇଁ ଆପଣ ଫଏଲ୍ ପେପର ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ | ଏଥିପାଇଁ ଏକ ଫଏଲ୍ କାଗଜ ନିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ କଦଳୀ ଉପରେ ଗୁଡ଼ାଇ ରଖନ୍ତୁ | ଏହା ଦ୍ୱାରା କଦଳୀ ଶୀଘ୍ର ନଷ୍ଟ ହୁଏ ନାହିଁ |

ହ୍ୟାଙ୍ଗରରେ ଝୁଲାଇ ରଖନ୍ତୁ
କଦଳୀଗୁଡିକ ଶୀଘ୍ର ନଷ୍ଟ ନହେବା ପାଇଁ ଆପଣ ଏକ ହ୍ୟାଙ୍ଗର୍ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ | ଏଥିପାଇଁ କଦଳୀକୁ ହ୍ୟାଙ୍ଗରରେ ଟାଙ୍ଗନ୍ତୁ | ଏହା କଦଳୀକୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସତେଜ ରଖିବ | ସେହି ସମୟରେ, ଯଦି ଆପଣ ସେଗୁଡିକୁ ତଳେ ରଖନ୍ତି, ତେବେ ତାହା ଶୀଘ୍ର ନଷ୍ଟ ହୋଇଯିବ |

ଭିଟାମିନ୍ ସି ଟାବଲେଟ୍ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ
କଦଳୀକୁ ସତେଜ ରଖିବାରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି ଟାବଲେଟ୍ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ | ଏଥିପାଇଁ ଭିଟାମିନ୍ ସି ଟାବଲେଟକୁ ପାଣିରେ ଭିଜାଇ ରଖନ୍ତୁ ଏବଂ ତା’ପରେ କଦଳୀକୁ ସେହି ପାଣିରେ ଭିଜାନ୍ତୁ | ଏହା ଦ୍ୱାରା କଦଳୀ ଶୀଘ୍ର ନଷ୍ଟ ହେବ ନାହିଁ |

ସମ୍ବନ୍ଧିତ ଖବର