ତରକାରୀରେ ହଳଦୀ ଅଧିକ ପଡିଯାଇଛି କି? ଏହି ଉପାୟ ଆପଣାନ୍ତୁ

ତରକାରୀଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଡ଼ାଲିରେ ଆପଣ ହଳଦୀ ବ୍ୟବହାର କରୁଥିବେ | ହଳଦୀ ବ୍ୟବହାର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଭଲ, କିନ୍ତୁ ବେଳେବେଳେ ଯଦି ତରକାରୀ କିମ୍ବା ଡାଲିରେ ଅଧିକ ହଳଦୀ ପଡିଯାଇଥାଏ, ତେବେ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ଖରାପ ହୋଇଯାଏ | ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, କିଛି ବିଶେଷ ଉପାୟରେ, ଆପଣ ହଳଦୀର ତିକ୍ତତାକୁ ହ୍ରାସ କରିପାରିବେ | ଏହା ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦକୁ ନଷ୍ଟ କରିବ ନାହିଁ ଏବଂ ହଳଦୀର ସ୍ୱାଦ ମଧ୍ୟ ସନ୍ତୁଳିତ ରହିବ |

ନଡ଼ିଆ କ୍ଷୀର
ଯଦି ଖାଦ୍ୟରେ ଅଧିକ ହଳଦୀ ପଡିଯାଇଥାଏ, ତେବେ ନଡ଼ିଆ କ୍ଷୀର ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇପାରେ | ତରକାରୀରେ ଯଦି ଅଧିକ ହଳଦୀ ପଡିଯାଇଛି, ତେବେ ନଡ଼ିଆ କ୍ଷୀର ମିଶାଇ କିଛି ସମୟ ପାଇଁ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ | ଏହା ହଳଦୀର ତିକ୍ତତାକୁ ମଧ୍ୟ ଦୂର କରିବ ଏବଂ ସ୍ୱାଦ ମଧ୍ୟ ଭଲ ହେବ |

ଆମଚୁର ପାଉଡର
ହଳଦୀର ସ୍ୱାଦକୁ ସନ୍ତୁଳିତ କରିବା ପାଇଁ ଆମଚୁର ପାଉଡର ମଧ୍ୟ ମିଶାଯାଇପାରିବ | ତେବେ ଯଦି ଘରେ ଆମଚୁର ପାଉଡର ନାହିଁ, ତେବେ ତେନ୍ତୁଳି ପେଷ୍ଟ କିମ୍ବା ପାଉଡର ମଧ୍ୟ ମିଶେଇପାରିବେ | ଏହାଦ୍ୱାରା ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ହୋଇଯିବ |

ପାଣି, ଦହି ଏବଂ ଲୁଣ
ଯଦି ତରକାରୀ ମସଲାରେ ଅତ୍ୟଧିକ ହଳଦୀ ପଡିଯାଇଥାଏ, ତେବେ ପ୍ରଥମେ ପନିପରିବାକୁ ଏଥିରୁ ଅଲଗା କରନ୍ତୁ | ତା’ପରେ ପାଣି, ଲୁଣ ଏବଂ ଦହି ମିଶାଇ ମସଲାକୁ କଷିଦିଅନ୍ତୁ | ଏହା ଦ୍ୱାରା ହଳଦୀର ତିକ୍ତତା କମିଯିବ |

ସମ୍ବନ୍ଧିତ ଖବର