ସବୁଜ ଓ ହଳଦିଆ ରଙ୍ଗର କଦଳୀ ଅପେକ୍ଷା ନାଲି କଦଳୀ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକୁ ଦିଏ ଏସବୁ ଫାଇଦା

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: କଦଳୀ ହେଉଛି ଏମିତି ଏକ ଫଳ ଯାହା ପ୍ରତି ଋତୁରେ ମିଳିଥାଏ | ଫାଇବର, ଭିଟାମିନ୍, ମିନେରାଲସ ଭରପୁର ଥିବା କଦଳୀରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ | କଦଳୀରେ, ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ, ଫାଇବର ଏବଂ ଆଇରନ୍ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଥାଏ, ଯାହା କିଡନୀ, ହୃତପିଣ୍ଡ ଏବଂ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ | ଏଭଳି ପରିସ୍ଥିତିରେ କିଛି ଲୋକ ନିୟମିତ ଭାବରେ କଦଳୀ ଖାଇଥା’ନ୍ତି। ଆପଣ ନିଶ୍ଚୟ ସବୁଜ ଏବଂ ହଳଦିଆ ରଙ୍ଗର କଦଳୀ ଦେଖିଥିବେ | କିନ୍ତୁ ଆପଣ କେବେ ନାଲି ରଙ୍ଗର କଦଳୀ ଦେଖିଛନ୍ତି କି? ଆପଣ ଜାଣି ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ହେବେ ଯେ ହଳଦିଆ କଦଳୀ ଅପେକ୍ଷା ଲାଲ କଦଳୀରେ ଅଧିକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ମିଳିଥାଏ | ଏହି କାରଣରୁ ନାଲି କଦଳୀ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅନେକ ଗୁରୁତର ରୋଗରୁ ହୋଇନଥାଏ |

ଲାଲ ରଙ୍ଗର କଦଳୀର ବିଶେଷତ୍ୱ ହେଉଛି ଯେ ଏହାର ଚୋପା ଲାଲ ରଙ୍ଗର ହୋଇଥିଲେ ବି ଏହାର ସ୍ୱାଦ ଅନ୍ୟ କଦଳୀ ଭଳି ସମାନ | ଦକ୍ଷିଣ-ପୂର୍ବ ଏସିଆରେ ଏହାର ବହୁଳ ଚାଷ କରାଯାଉଥିବାବେଳେ ମଧୁମେହ ରୋଗୀମାନେ ନାଲି କଦଳୀ ମଧ୍ୟ ଖାଇପାରିବେ | ଏହାକୁ ପ୍ରତିଦିନ ସୀମିତ ପରିମାଣରେ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତ ଶର୍କରା ସ୍ତର ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହିଥାଏ | ଲାଲ୍ କଦଳୀରେ ଗ୍ଲାଇସେମିକ୍ ଇଣ୍ଡେକ୍ସ କମ୍ ଥିବାରୁ ଏହା ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ | ଲାଲ୍ କଦଳୀରେ ପୋଟାସିୟମ୍ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ମିଳିଥାଏ | ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ ସମସ୍ୟା ଥିବା ରୋଗୀମାନେ ମଧ୍ୟ ବିନା ଦ୍ୱିଧାରେ ଏହି କଦଳୀ ଖାଇପାରିବେ | ଦୃଷ୍ଟି ଶକ୍ତି କମ ଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ମଧ୍ୟ ଏହି କଦଳୀ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ | କାରଣ ଭିଟାମିନ୍ ଏ ଲାଲ୍ କଦଳୀରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ମିଳିଥାଏ | ଲାଲ୍ କଦଳୀ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହାଡ ମଧ୍ୟ ମଜବୁତ ହୋଇଥାଏ | ନାଲି କଦଳୀରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍ ଅଧିକ ପରିମାଣରେ ଥିବାବେଳେ ସବୁଠାରୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କଥା ହେଉଛି ଲାଲ କଦଳୀ ମଧ୍ୟ କର୍କଟ ଭଳି ମାରାତ୍ମକ ରୋଗର ଆଶଙ୍କା ହ୍ରାସ କରିଥାଏ |

ସମ୍ବନ୍ଧିତ ଖବର