ଅଫିସରେ୍, ଘରେ ଓ ଅନ୍ୟ ସମାରୋହରେ ଫୁଲଦାନି ଏକ ଅନିବାର୍ଯ୍ୟ ବସ୍ତୁ ରୂପରେ ଗଣାଯାଏ । କିନ୍ତୁ ସମସ୍ୟା ଏହି ଯେ ଫୁଲଦାନିରେ ଫୁଲ ସବୁ ଯଦି ମଉଳିଯାଏ । ତେଣୁ ଫୁଲଦାନିରେ ଫୁଲକୁ କିପରି ବହୁ ସମୟ ଧରି ସତେଜ ରଖିବେ ,ସେ ବିଷୟରେ ଜାଣିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି କି ! ଫୁଲଦାନିରେ ଫୁଲ ସଜାଇବାବେଳେ ନିମ୍ନଲିଖିତ ବିଷୟ ପ୍ରତି ଧ୍ୟାନ ଦେବେ ,ଯାହା ଫଳରେ ଫୁଲ ଅଦିକ ଦିନ ସତେଜ ରହିବ ଏବଂ ଘରର ଶୋଭା ବଢାଇବ ।
-ଫୁଲଦାନି ପାଇଁ ସୂର୍ଯ୍ୟ ଉଦୟ ପୂର୍ବରୁ ଫୁଲକୁ ଗଛରୁ ଆଣିବ ।
- କାଟିବା ପରେ ଫୁଲକୁ ଡାଳ ସହ ପାଣି ପାତ୍ରରେ ରଖିବେ । ଡାଳ ପାଣିରେ ବୁଡିକି ରହିବ । ଫୁଲକୁ ଧାରୁଆ ଛୁରି ବା କଇଁଚିରେ କାଟିବେ , ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଫୁଲର ଶାଖାକୁ କୌଣସି କ୍ଷତି ହେବନି ।
- ଯେଉଁ ଡାଳ କାଟିଲେ ( ଲ୍ୟାକ୍ଟସ) ବା କ୍ଷୀର ବାହାରେ ସେହି କଟା ଭାଗକୁ ୧ ମିନିଟିପାଇଁ ପାଣିରେ ବୁଡାଇ ରଖେିବ , ଯାହାଦ୍ୱାରା କ୍ଷୀର ବାହାରିବା ବନ୍ଦ ହୋଇଯିବ ।
-ଯେଉଁ ପାତ୍ରରେ ଫୁଲ ସଜେଇବ ସେହି ପାତ୍ରକୁ ଭଲଭାବେ ଧୋଇ ସଫା ପାଣି ରଖିବେ ।
-ଡାଳରେ ଥିବା ପତ୍ରକୁ କାଢିଦେବେ । କେବଳ ଉପର ଆଡକୁ ଗୋଟେ କିମ୍ବା ଦୁଇଟି ପତ୍ର ରଖିବେ । ମାତ୍ର କାଢିଦେବା ଦ୍ୱାରା ବାଷ୍ପ ବାହାରିବା କମ୍ ହେବ ଯାହାଦ୍ୱାରା ଫୁଲ ଅଧିକ ଦିନ ସତେଜ ରହିବ ।
-ଯଦି ଡାଳ କଠିନ ଥିବ ତଳୁ ୫-୭ ସେଣ୍ଟିମିଟର ମଝିରୁ କାଟି ଦେବେ , ପାଣି ଡାଳ ଭିତରେ ପଶିପାରିବ ଏବଂ ଫୁଲ ସତେଜ ରହିବ ।
-ଫୁଲଦାନିର ଫୁଲକୁ ସତେଜ ରଖିବା ପାଇଁ ଅଳ୍ପ ଏସ୍ପ୍ରିନ୍ ପକାଇଲେ ଡାଳର କୋଷରେ ପ୍ରଭାବ ପଡିବ ।
ଫୁଲଦାନିର ପାଣିରେ ଏକ ଚାମଚ ଚାର୍କୋଲ ଗୁଣ୍ଡ ଦେଲେ ଫୁଲର ଆୟୁ ବଢିବ ।