ଦିନକୁ ଦିନ ଜୀବନଶୈଳୀରେ ଖୁବ୍‌ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଦେଖାଯାଉଛି। ମେଦବହୁଳତା, ମଧୁମେହ, ରକ୍ତଚାପ, ଅବସାଦ ଆଦି ବଢ଼ିବାରେ ଳାଗିଛି। ଏସବୁ ପାଇଁ ଦାୟୀ  ରହୁଛି ଖାଦ୍ୟ। ଯଦି ଖାଦ୍ୟକୁ ଆମେ ଗୁରୁତ୍ବ ନଦେବା ଏସବୁ ସମସ୍ୟାକୁ ସମ୍ମୁଖୀନ କରିବା ବିଧେୟ। ମେଦବହୁଳତା ବା‌ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍‌ ବଢ଼ାଇବା ପାଇଁ ଦାୟୀ ରହୁଛି ଚିନି। ଏକାଗ୍ରତାରେ ଅଭାବ, ଅଣ୍ଟା ଚାରିକଡ଼େ ଚର୍ବି ଜମିବା ଓ ପେଟ ବଢ଼ିବା ଆଦି ସମସ୍ୟା ଦେଖାଯିବ। ତେଣୁ ଆଜିକାଲି ଲୋକମାନେ ସୁଗାର ଡିଟକ୍ସ କରୁଛନ୍ତି। ସୁଗାର ଡିଟକ୍ସ ସ୍ବାଦକୁ ପୁନଃ ସ୍ଥିର କରିବା, ରକ୍ତ ଶର୍କରାସ୍ତରକୁ ସ୍ଥିର କରିବା ଏବଂ ଶର୍କରାର ଇଚ୍ଛା ଚକ୍ରକୁ ଭାଙ୍ଗିବା ପାଇଁ ଖାଦ୍ୟରୁ ସାମୟିକ ଭାବରେ ଯୁକ୍ତ ଶର୍କରା ଓ କେବେକେବେ ପ୍ରାକୃତିକ ଶର୍କରାକୁ ବିଦା କରିଥାଏ। ଏହା ଦିନ କିମ୍ବା ସପ୍ତାହର ଅବଧିକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିପାରେ, ସାମଗ୍ରିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ଏବଂ ଅତ୍ୟଧିକ ଚିନି ସେବନର ନକାରାତ୍ମକ ପ୍ରଭାବକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ।

Advertisment

ସୁଗାର ଡିଟକ୍ସ ହେଉଛି ଏକ ଆହାର ପଦ୍ଧତି ଯେଉଁଠାରେ ଆପଣ ଯୁକ୍ତ ଶର୍କରା ଓ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୃତ ଖାଦ୍ୟ ସେବନକୁ ଯଥେଷ୍ଟ ହ୍ରାସ କିମ୍ବା ଦୂର କରନ୍ତି, ଯାହା ରିଫାଇନ୍‌ଡ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍‌ରେ ଅଧିକ ହୋଇପାରେ। ଏହାର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ହେଉଛି ଇଚ୍ଛାକୁ ହ୍ରାସ କରିବା, ଶକ୍ତିସ୍ତରକୁ ଉନ୍ନତ କରିବା ଏବଂ ସମ୍ଭାବ୍ୟ ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବା। ଏହିପରି କରିବାଦ୍ବାରା ଦୁଶ୍ଚିନ୍ତା, ଅବସାଦ ଦୂର ହେବା ସହ, ମନ ସ୍ଥିର ହୁଏ, ଶରୀର ଫୁର୍ତ୍ତି ରହେ, ଏକାଗ୍ରତା ବଢ଼ିବା ସହ କାମ କରିବାରେ ଆଗ୍ରହ ବଢ଼େ, ତ୍ବଚା ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଓ ମସୃଣ ହୋଇଥାଏ, କୋଲାଜେନ୍ ନିର୍ମାଣରେ ସାହାଯ୍ୟ ମିଳେ, ପାଚନ ପ୍ରକ୍ରିୟା ସୁଧୁରିବା ସହ ରକ୍ତ ଶର୍କରା ମାତ୍ରା ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ରହେ।