ଶରୀରରୁ ଅତିରିକ୍ତ ଚର୍ବି ଖସାଇବା ପାଇଁ ଖାଆନ୍ତୁ ଏହି ସବୁ ଖାଦ୍ୟ
ଓଜନକୁ ନିଜ ଆୟତ୍ତରେ ରଖିବାକୁ ଆଜିକାଲି ଲୋକେ ବହୁ ପଦ୍ଧତି ଆପଣାଉଛନ୍ତି। ଓଜନ ବଢ଼ିବା ଯେତେ ସହଜ ହୋଇଥାଏ ଓଜନ କମିବା ଆଦୌ ବି ସେତିକି ସହଜ ହୋଇ ନଥାଏ। ଓଜନ କମାଇବା ପାଇଁ ଲୋକଙ୍କୁ ବହୁ କସରତ୍ କରିବାକୁ ପଡ଼ିଥାଏ। ମୋଟାପଣ ଅନେକଗୁଡ଼ିଏ ରୋଗର କାରଣ। ଆପଣ ଏକଥା ନିଶ୍ଚୟ ଜାଣିଥିବେ ଯେ ପତଳା ଲୋକଙ୍କ ତୁଳନାରେ ମୋଟା ଲୋକ ଅପେକ୍ଷାକୃତ ଅସୁସ୍ଥ। ତେବେ, କହିବା ଯେତେ ସହଜ ବ୍ୟାୟାମ ବା ଡାଏଟ୍ କରିବା କିନ୍ତୁ ଏତେ ସହଜ ନୁହେଁ। ହେଲେ ଆଜି ଆମେ ଏପରି କିଛି ଖାଦ୍ୟ ବିଷୟରେ ଜାଣିବା ଯାହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ବିନା ପରିଶ୍ରମର ଖସିଯିବ ଶରୀରର ଅତିରିକ୍ତ ଚର୍ବି। ଆପଣ ଅନୁମାନ କରିଥିବେ ଯେ ବିଶେଷ କରି ପେଟରେ ହିଁ ବେଶି ମାତ୍ରାରେ ଚର୍ବି ଲାଗିଥାଏ। ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅତିରିକ୍ତ ଚର୍ବି ଖସାଯାଇ ପାରିବ।
Sambad is now on WhatsApp
Join and get latest news updates delivered to you via WhatsApp
ଶାଗ: ପୋଇ ପତ୍ର, ଖଡ଼ା ପତ୍ର କିମ୍ବା ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ଶାଗ ଜାତୀୟ ଖାଇବା ଖାଇ ଆମେ ଆମର ପେଟର ମୋଟାପଣକୁ ଆୟତ୍ତରେ ରଖିପାରିବା।
କୋବି: ଉଭୟ ବନ୍ଧା କୋବି ଓ ଫୁଲ କୋବି ଓଜନ ହ୍ରାସ ପାଇଁ ଉପଯୋଗୀ ପରିବା ହୋଇଥାଏ। ଏହାକୁ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଖାଇ ପେଟ ପୂରାଇଲେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍ ଜାତୀୟ ଖାଇବା ଆବଶ୍ୟକ ହୋଇନଥାଏ। ଫଳରେ ସହଜରେ ଚର୍ବି ଦୂର ହୋଇଥାଏ।
କଳା ବିନ୍ସ: କଳା ବିନ୍ସରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମଣର ପ୍ରୋଟିନ୍ ରହିଛି। ଏଥିରେ ପଟାସିୟନ ଥିବା ସହ ଏହା କ୍ୟାଲୋରି କ୍ କରି ଚର୍ବି କାଟିବାରେ ସହାୟ ହୋଇଥାଏ।
ଆଲମଣ୍ଡ: ଗବେଷକମାନେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଦୈନିକ ୪୫ ଗ୍ରାମ୍ ଆଲମଣ୍ଡ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହୃଦ୍ରୋଗ ଦୂରେଇ ଦେବା ସହ ଶରୀରର ଅଯଥା ମୋଟାପଣକୁ ବି ଦୂରେଇ ଦେଇପାରିବା।