/sambad/media/post_attachments/wp-content/uploads/2022/04/BNJ-BJ-garama.jpg)
ଅନ୍ୟପକ୍ଷରେ ରାସ୍ତାକଡ଼ ଓ ଜନଗହଳିପୂର୍ଣ୍ଣ ରାସ୍ତାରେ ତରଭୁଜ ବେପାରୀମାନେ ବି ସକାଳୁ ପସରା ମେଲାଉଛନ୍ତି। ମାଳ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଏହାକୁ ଆଣି ବିକ୍ରି କରୁଥିବା ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି। ସେହିପରି କିଛି ବେପାରୀ ଗଛତଳେ ଛିଡ଼ା ହୋଇ ବିକ୍ରି କରୁଛନ୍ତି। ତରଭୁଜର ଚାହିଦା ବେଶ୍ ବଢ଼ିଛି ବୋଲି ବେପାରୀମାନେ କହିଛନ୍ତି। ଏହାସହ ଆଖୁରସ ଗୋଟିଏ ଗ୍ଲାସ୍ ପିଛା ୨୦ ଟଙ୍କାରେ ବିକ୍ରି ହେଉଥିବା ବେଳେ ଏଥିପ୍ରତି ବି ଗ୍ରାହକ ଆକର୍ଷିତ ହେଉଛନ୍ତି। କିଛି ଦୋକାନରେ ଲେମ୍ବୁ ଓ ମିଶ୍ରି ପଣା ବେପାର ବି ବେଶ୍ ଜମୁଛି।
ବର୍ଷ ସାରାରେ ଏହି ସମୟରେ ଭଲ ଦୁଇ ପଇସା ବ୍ୟବସାୟ ହୋଇଥାଏ। ସାଧାରଣତ ଲସି ଓ ଜୁସ୍ ଅଧିକ ଚାହିଦା ରହୁଛି। ରସାୟନିକ ସାମଗ୍ରୀ ଅପେକ୍ଷା ନିଜେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଥିବା ଖୁଆରୁ ଲସି ଏବଂ ଫଳ ରସ ପ୍ରଦାନ କରି ଆସୁଛି। ଗ୍ରାହକ ମାନଙ୍କ ପସନ୍ଦକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଦୀର୍ଘ ୨୨ ବର୍ଷ ଧରି କ୍ବାଲିଟି ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟ ବ୍ୟବସାୟ କରି ସହରରେ ନିଜର ସ୍ବତନ୍ତ୍ର ପରିଚୟ ସୃଷ୍ଟି କରିପାରିଛୁ। -କେ ଈଶ୍ବର ରାଓ ଆଚାରୀ, ପରିଚାଳକ, ଈଶ୍ବର କୋଲ୍ଡ ପାର୍ଲର
ଖରାଦିନ ଆସିଲେ ବହାରକୁ ବାହାରିବ ମୁସ୍କିଲ। ଜରୁରୀ କାମ ପଡିଲେ ଯିବାକୁ ବାଧ୍ୟ ହେଉଛୁ। ତେଣୁ ଶରୀରକୁ ଥଣ୍ଡା ରଖିବା ପାଇଁ ତରଭୁଜ ସହ ଅନ୍ୟ ଖାଇବା ଫଳ ବହୁ ଲାଭ ଦାୟକ। ବିଶେଷ କରି ମାଳ ଅଞ୍ଚଳର ତରଭୁଜ ଓ ଆମ୍ବ ବହୁତ ଉନ୍ନତ ଓ ସ୍ବାଦିଷ୍ଟ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିସହ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ଜୁସ୍ ଓ ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟ ବାରମ୍ବାର ପିଇବା ଦ୍ବାରା ଜଳୀୟ ଅଂଶ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ରହିବା ସହ ଗରମରୁ ସାମାନ୍ୟ ଆରମ ମିଳେ। -ଦୀପ୍ତିମୟୀ ମହାନ୍ତି, ଗୃହିଣୀ, ଭଞ୍ଜନଗର